Ο Δρ. Αλέξανδρος Τζαβέας συμμετέχει στο 82ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων «Γ. Νούλης», που διοργανώνεται στις 14-17 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναλαμβάνοντας τον τιμητικό ρόλο του Συμπροέδρου σε μία από τις συνεδρίες.
Ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο αφιερωμένο στις σύγχρονες εξελίξεις της αρθροσκοπικής χειρουργικής και την αντιμετώπιση των σύνθετων κακώσεων του γόνατος. Μέσα από εξειδικευμένες εισηγήσεις, συζητήσεις και την παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων, το συνέδριο εστιάζει στις πλέον εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές και τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις εφαρμογές της Ρομποτικής Χειρουργικής.
Στο επίκεντρο της συνεδρίας στην οποία θα προεδρεύσει ο Δρ. Τζαβέας βρίσκεται το επίκαιρο θέμα: «Knee: Is LET the New Standard in ACL Reconstruction?». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα αναλυθεί ο ρόλος της εξωαρθρικής ενίσχυσης (Lateral Extra-articular Tenodesis – LET) στην αποκατάσταση του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, η συμβολή της στη μείωση των επαναρήξεων, καθώς και η βελτιστοποίηση της στροφικής σταθερότητας του γόνατος.
Παράλληλα, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, δημιουργία νέων επιστημονικών συνεργασιών και περαιτέρω εξέλιξη της σύγχρονης προσέγγισης στις αθλητικές κακώσεις. Το συνέδριο απευθύνεται σε ορθοπαιδικούς χειρουργούς, φυσικοθεραπευτές και επαγγελματίες υγείας που θέλουν να ενσωματώσουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές και χειρουργικές εξελίξεις στην καθημερινή τους πρακτική.
