Επιστροφή

Τσιάπα Ελένη, Θεσσαλονίκη« Όταν έμαθα τι συμβαίνει με τα ισχία μου δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με αυτή την κατάσταση. Δεν όριζα τα πόδια μου, ένιωθα ανάπηρη και πίστευα ότι και μετά την επέμβαση θα ζούσα με περιορισμούς και ΜΗ. Η κατάσταση μου δεν ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Μέχρι που έμαθα για την fast track ολική αρθροπλαστική ισχίου. Ρώτησα τον γιατρό μου, αν αυτά που διάβασα ισχύουν και μου τα επιβεβαίωσε. Γρήγορη ανάρρωση και το σημαντικότερο μετά την πλήρη ανάρρωση γυρίζω στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μου (περπατάω, τρέχω, χορεύω, γυμνάζομαι, κάνω βαθύ κάθισμα), δεν απαγορεύεται τίποτα. Στον γιατρό μου είχα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Χωρίς να ρωτήσω κανέναν άλλον τον εμπιστεύτηκα απόλυτα και έκλεισα την επέμβαση. Όταν βγήκα από το χειρουργείο και τον ρώτησα πως πήγε μου είπε “Πιο τέλεια δεν γινόταν” και έτσι ήταν. 

Η ανάρρωση ήταν τόσο εύκολη που δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω μόσχευμα. Η πρώτη εβδομάδα στο σπίτι ήθελε προσοχή σε κάποια πράγματα. Πόνο δεν ένιωσα ούτε στιγμή από την πρώτη μέρα της επέμβασης. Ακολούθησα τις οδηγίες του γιατρού κατά γράμμα. Πατερίτσες κράτησα  μόνο μια εβδομάδα αντί για έξι γιατί δεν ένιωθα την ανάγκη, απλά περπατούσα με προσοχή. Ένα μήνα μετά την επέμβαση πήγα και διακοπές. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ  ο γιατρός στη δουλειά του, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και στη συμπεριφορά του στον ασθενή. Τον πλησιάζει τόσο όσο, όσο πρέπει και με αξιοπρέπεια. Βέβαια ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ σε όλο αυτό ήταν και είναι ο άντρας μου Ο ΓΙΩΡΓΟΣ του οποίου είχα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση.  Είναι πολύ σημαντικό να σε στηρίζουν οι δικοί σου άνθρωποι και να κάνεις σωστή επιλογή ΓΙΑΤΡΟΥ.

Σε ένα μήνα θα κάνω και το άλλο πόδι ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΖΑΒΕΑ».

ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΠΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΔΕ

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].