Τεχνολογία αιχμής στη ρήξη του επιχειλίου χόνδρου της κοτύλης | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Τεχνολογία αιχμής στη ρήξη του επιχειλίου χόνδρου της κοτύλης

Η ρήξη του επιχειλίου χόνδρου της κοτύλης είναι ένα πολύ συχνό εύρημα κατά την αρθροσκόπηση ισχίου. Οι  θεραπευτικές επιλογές κατά την αρθροσκόπηση είναι η μερική εκτομή ή η συρραφή με ειδικά ράμματα, που αποτελεί και την περισσότερο μοντέρνα τεχνική αντιμετώπισης. Τα ράμματα αυτά εισέρχονται στο οστούν της κοτύλης  με μηχανισμό που προσομοιάζει την άγκυρα και επανακαθηλώνουν τον επιχείλιο χόνδρο στη βάση του.

Νέες βιομηχανικές μελέτες έχουν δείξει την υπεροχή του ταινιοειδούς σχήματος ράμματος σε σχέση με την κλασσική διαμόρφωση των ραμμάτων που χρησιμοποιούνταν έως σήμερα. Η ταινιοειδής αυτή διαμόρφωση (BroadBand tape) εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες καθήλωσης του επιχειλίου χόνδρου χωρίς να τον τραυματίζει ή να τον διασχίζει.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τέτοιου είδους ράμματα προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του επιχειλίου χόνδρου και μακροπρόθεσμα η μακροβιότητα της άρθρωσης του ισχίου.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].