Επιστροφή

Ενημέρωση

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της σύγχρονης ιατρικής βιβλιογραφίας μέσα από τα κυριότερα άρθρα επιλεγμένα από τον Δρ Αλέξανδρο Τζαβέα.
Επιλέξτε την σχετική ομάδα άρθρων ανάλογα αν είστε γιατρός ή ασθενής.

Herniation pit (συνοβιακή ενθυλάκωση) και μηροκοτυλιαία πρόσκρουση (FAI)

Η συνοβιακή ενθυλάκωση αποτελεί ένα ακτινολογικό εύρημα στην άνω πρόσθια περιοχή του μηριαίου αυχένα, λίγο περιφερικότερα της αρθρικής επιφάνειας, με σχήμα ωοειδές ή κυκλικό.  Το μόρφωμα αυτό αναπαριστά μία κήλη του υμένα ή άλλων μαλακών μορίων στο οστούν, μέσα από ένα φλοιικό έλλειμμα. Συνήθως έχουν μέγεθος περί των 5mm σε διάμετρο.  

Παράγοντες κινδύνου για οστεοαρθρίτιδα ισχίου σε ασθενείς με μηροκοτυλιαία πρόσκρουση

Το σύνδρομο μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μορφολογικές ανωμαλίες του μηριαίου αυχένα και της κοτύλης που οδηγούν στη διαταραχή  της φυσιολογικής επαλληλίας μεταξύ των δύο αρθρικών επιφανειών στο ισχίο.

Άριστο κλινικό αποτέλεσμα μετά από αρθροσκόπηση ισχίου

«Μια πτώση σε snowboarding είχε ως αποτέλεσμα τη ρήξη του επιχειλίου χόνδρου του ισχίου μου. Έπειτα από αυτό ένιωθα διαρκώς ένα τσίμπημα και σούβλισμα στο ισχίο, πόνο σε  κάθε βαθύ κάθισμα και δυσκολία στην προσπάθεια να βάλω το παπούτσι μου, να δέσω τα κορδόνια μου ή να κόψω τα νύχια των ποδιών μου.  Επιπλέον, κάθε προσπάθεια για σπορ κατέληγε σε πόνο με φλεγμονή για πολλές ημέρες και πόνο στην ορθοστασία.  

Σελίδες

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].