Ενημέρωση | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

Ενημέρωση

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της σύγχρονης ιατρικής βιβλιογραφίας μέσα από τα κυριότερα άρθρα επιλεγμένα από τον Δρ Αλέξανδρο Τζαβέα.
Επιλέξτε την σχετική ομάδα άρθρων ανάλογα αν είστε γιατρός ή ασθενής.

Ομιλία στην Ημερίδα της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Στα πλαίσια της ημερίδας που διοργανώνει η Α’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Αττικόν,  με τίτλο “4th Advanced Techniques In Hip Surgery”, ο Αλέξανδρος Τζαβέας θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα της ομιλίας «Xόνδρινες βλάβες ισχίων τραυματικής αιτιολογίας».

Αρθροσκόπηση ισχίου σε συνδυασμό με έγχυση βλαστοκυττάρων σε ασθενείς με ρήξη επιχειλίου χόνδρου και πρώιμες οστεοαρθριτικές βλάβες: παρόμοια αποτελέσματα με ασθενείς που υπεβλήθησαν σε αρθροσκόπηση ισχίου για ρήξη επιχειλίου χόνδρου χωρίς αρθρίτιδα

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συζήτηση για το κατά πόσο βοηθά η έγχυση βλαστοκυττάρων (αρχέγονων μεσεγχυματικών κυττάρων) από τον μυελό των οστών, ειδικά σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αρθροσκόπηση ισχίου και παρουσιάζουν χονδροπάθεια της κοτύλης ή της μηριαίας κεφαλής.

Η αυχενομηριαία γωνία μπορεί να προβλέψει το πάχος του πρόσθιου θυλάκου σε ασθενείς με μηροκοτυλιαία πρόσκρουση

Ο αρθρικός θύλακος του ισχίου αποτελεί μια σημαντική σταθεροποιητική δομή  της άρθρωσης. Ιδιαίτερα ο λαγονομηριαίος σύνδεσμος προσδίδει σημαντική σταθερότητα. Κατά την αρθροσκόπηση του ισχίου η είσοδος στην άρθρωση επιτάσσει την θυλακοτομή, την ιατρογενή δηλαδή διατομή του θυλάκου. Ο τρόπος διαχείρισης αυτής της ιατρογενούς ρήξης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοσυστασιακών χαρακτηριστικών, ένα από τα οποία αποτελεί και το πάχος του αρθρικού θυλάκου.

Σελίδες

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].