Εξειδίκευση | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

ΕξειδίκευσηΟ Αλέξανδρος Τζαβέας εκπαιδεύτηκε εντατικά στην Αρθροσκόπηση Ισχίου συμμετέχοντας σε περισσότερες από 200 αρθροσκοπικές επεμβάσεις. Εργάστηκε έμμισθα πλάι στο διάσημο ορθοπαιδικό χειρουργό Richard Villar, στο νοσοκομείο Wellington του Λονδίνου, το κέντρο του οποίου δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που αντιμετωπίζεται με αρθροσκόπηση ισχίου παγκοσμίως.

Ολοκλήρωσε την καμπύλη μάθησης της τεχνικής, καθώς ορίστηκε εκπαιδευτής (Instructor) σε ανατομικά προπλάσματα και πτωματικά παρασκευάσματα ισχίου στα εκπαιδευτικά σεμινάρια (courses) που οργανώνονται στη Μεγάλη Βρετανία από την "Richard Villar Schoοl of Arthroscopy". Απέκτησε σημαντική εμπειρία παρακολουθώντας ασθενείς με νεανικό επώδυνο μη-αρθριτικό ισχίο, πολλοί από τους οποίους ήταν επαγγελματίες αθλητές.

Ο Αλέξανδρος Τζαβέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μελέτη της βιβλιογραφίας και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων. Ασχολήθηκε εκτενώς με την πάθηση της μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης, τα βασικά στοιχεία της οποίας περιέχονται στο άρθρο του "Arthroscopic treatment of femoroacetabular impingement" που δημοσιεύθηκε στο Βρετανικό περιοδικό British Journal of Hospital Medicine.

Δέχεται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για εξειδικευμένα προβλήματα του ισχίου, και πραγματοποιεί αρθροσκοπικές και ανοικτές επεμβάσεις στις ιδιωτικές κλινικές «Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο» και «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη, και στην κλινική «Mediterraneo» στην Αθήνα.

Συμμετέχει ενεργά στα ορθοπαιδικά συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού ως προσκεκλημένος ομιλητής, δίνοντας διαλέξεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ισχίου, ενώ επίσης συμμετέχει ως εκπαιδευτής αρθροσκόπησης ισχίου σε πτωματικά course της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων χωρών.

Συνεργάζεται στενά με ομάδα γιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών και εργοθεραπευτών, τόσο για την προεγχειρητική προετοιμασία όσο και για την μετεγχειρητική αποκατάσταση των ασθενών, καθώς πιστεύει ότι το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή εξαρτάται από την αρμονική συνεργασία πολλαπλών ειδικοτήτων επαγγελματιών υγείας. Ο θεραπευτικός σχεδιασμός των ασθενών στηρίζεται σε διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Ο Δρ Αλέξανδρος Τζαβέας πιστεύει ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εξαρτάται και από την ανθρώπινη επαφή γιατρού – ασθενή και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση και επεξήγηση των παθολογικών καταστάσεων στους ασθενείς, αλλά και στη μετέπειτα υποστήριξή τους. Είναι εξειδικευμένος στην αρθροσκόπηση ισχίου και ένας από τους πρωτοπόρους της εφαρμογής της στην Ελλάδα.

Περιθάλπει ασθενείς με δυσδιάγνωστα προβλήματα στην περιοχή του ισχίου (γοφός), δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις περιπτώσεις ασθενών με μη-αρθριτικό ισχίο. Ασχολείται ιδιαίτερα με την έρευνα γράφοντας επιστημονικά άρθρα, ενώ είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια δίνοντας διαλέξεις στο αντικείμενο της αρθροσκοπικής χειρουργικής του ισχίου. Δέχεται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και συνεργάζεται με την κλινική Mediterraneo στην Αθήνα, και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και την κλινική «Άγιος Λουκάς» στην Θεσσαλονίκη.

Είναι Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας και Editorial Board Member του κορυφαίου αμερικάνικου περιοδικού Arthroscopy (American Arthroscopic Association).

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].