ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΘΥΛΑΚΟΥ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟΓΟΝΟ ΘΥΛΑΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΝΟΨΟΙΤΗ ΤΕΝΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΘΗΚΕ ΩΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ | Dr. Αλέξανδρος Π. Τζαβέας
Επιστροφή

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΘΥΛΑΚΟΥ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟΓΟΝΟ ΘΥΛΑΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΝΟΨΟΙΤΗ ΤΕΝΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΘΗΚΕ ΩΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Τζαβέας Αλέξανδρος

Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σκοπός της εργασίας

Η παρουσίαση ενδιαφέρουσας περίπτωσης με ανατομική παραλλαγή επικοινωνίας του αρθρικού θυλάκου του ισχίου με τον ορογόνο θύλακο του λαγονοψοίτη.

Υλικό και μέθοδος

Άνδρας, 35 ετών, παρουσιάστηκε με επιδεινούμενο από δύο μηνών άλγος δεξιού ισχίου. Ο ασθενής προσκόμισε μαγνητική τομογραφία με το πόρισμα να αναφέρεται σε συλλογή υγρού εντός του λαγονοψοίτη μυός. Επίσης, διαπιστώθηκε οστικό οίδημα στην πρόσθια κοτύλη ενδεικτική μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης. Ο ασθενής υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση ισχίου κατά την οποία διαπιστώθηκε επικοινωνία του αρθρικού θυλάκου με τον ορογόννο θύλακο του λαγονοψοίτη. Επίσης διαπιστώθηκε ρήξη επιχειλίου χόνδρου και βλάβη μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης, που αντιμετωπίστηκαν αναλόγως.

Συμπεράσματα

Η επικοινωνία του αρθρικού θυλάκου του ισχίου και του ορογόνου θυλάκου του λαγονοψοίτη μπορεί να υπάρχει σε μικρό ποσοστό ασθενών. Η ερμηνεία της μαγνητικής τομογραφίας χρειάζεται προσοχή, και δεν αποτελεί ένδειξη για αρθροσκόπηση ισχίου.

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Τζαβέα

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα που σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αλέξανδρο Τζαβέα στο τηλέφωνο 2310222828 ή στο e-mail [email protected].